6 септември 2017- Нюз Фронт.

Руско-корейски преговори.

Във Владивосток се състояха преговорите на Владимир Путин с Президента на Република Корея Мун Дже Ин.

По време на консултациите бяха обсъдени перспективите за развитие на отношенията между двете държави, в частност в търгово-икономическата сфера, актуалните регионални въпроси.

След приключване на преговорите между Владимир Путин и Мун Дже Ин бяха подписани редица документи.

И докато Доналд Тръмп например, създава напрежение пишейки в Twitter-а си, други държавни лидери, се отнасят сериозно към международните отношения и геополитическата обстановка. И работят.

 

 

 


След проведените руско-корейски преговори беше подписан меморандум за това, че Южна Корея ще стане страна- партньор на международното промишлено изложение  «Иннопром» в Русия през 2018 година.

Подписан е и съответен меморандум между Министерството на промишлеността и търговията на РФ, и министерството на промишлеността, търговията и енергетиката на Република Корея, след края на преговорите на президентите Владимир Путин и Мун Дже Ин.

 

 

Също така по време на руско-корейските преговори бяха подписани още седем документа за намерението за сътрудничество в областта на медицината, авиацията, привличане на инвестиции и други.

Владимир Путин потвърди на президента на Южна Корея, че не признава ядрения статус на КНДР.

«Потвърдих на господин Мун Дже Ин нашата принципна позиция: ние не признаваме ядрения статус на Северна Корея»,- заяви Владимир Путин след приключване на преговорите.

 

Руският лидер подчерта, че ракетно-ядрената програма на Пхенян грубо нарушава резолюцията на Съвета за Сигурност на ООН, подривайки режимът за наразпространяване, създава заплаха за сигурността в Северо-Източна Азия.

Путин поясни, че именно затова Русия е подкрепила заявлението на председателя на Съвета за Сигурност на ООН от 29 август, в  което решително се осъждат последните пускове на балистични ракети.

Путин също така напомни, че на извънредното заседание на Съвета за Сигурност на 4 септември решително бяха осъдени проведените от КДНР изпитания на ядреното устройство.

 

Руският държавен глава добави, че в хода на днешните преговори  е било отделено значително внимание на въпросите по Корейския полуостров и рязкото влошаване на ситуацията в региона.

« Сега, повече от всякога, е необходимо всички да проявим хладнокръвие и да избягваме стъпки водещо до ескалация на напрежението»- подчерта руският президент.

 

» Без политическо-дипломатически инструментариум, ще е крайно сложно да се промени създалата се ситуация, а ако трябва да съм по-точен, дори невъзможно».

 

Владимир Путин напомни, че конкретните съображения по този повод са изложени в руско-китайската пътна карта.

 

 

 

» Призоваваме всички заинтересувани страни, внимателно да се вгледат в тази инициатива, която от наша гледна точка, предлага реален път за намаляване на напрежението и поетапно регулиране»,- добави руският държавен глава.

 

Владимир Путин и Мун Дже Он договориха разширяването на регионалните контакти.

Руският държавен глава подчерта, че Република Корея е един от ключовите партньори на Русия в Азиатско-Тихоокенския регион, с който традиционно поддържа тесни и взаимоизгодни икономически връзки.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;