5 септември 2017- Нюз Фронт.

Руската авиация помогна на сирийската армия за разкъсването на отбраната на терористите от «Ислямска държава»* и успешното разблокиране на град Дейр-ез-Зор, съобщи Министерството на отбраната на РФ.

 

 

 

Авиацията и крилатите ракети » Калибър» с фрегата » Адмирал Есен» нанесоха масиран удар по опорните пунктове, струпвания на групи бойци и военна техника на подстъпите към града.

Унищони са редица крупни укрепени райони с подземни ходове, огневи позиции на артилерията, укрития и складове с боеприпаси.

 

 

«Използвайки резултатите на удара на руската авиация и крилатите ракети, отрядите на сирийските правителствени войски под командването на генерал Хасан Сухел настъпвайки стремително, разкъсаха отбраната на терористите от ИДИЛ * ( терористична организация забранена в Русия и редица страни) и разблокираха Дейр-ез-Зор- отбелязаха от военното ведомство.

 

 Днес отрядите на сирийската армия и съюзните сили, разкъсаха обръча на ИДИЛ*пробивайки  на юго-запад, съединявайки се със защитниците на Дейр-ез-Зор в района на действие на 137 -ма механизирана бригада. Правителствените войски разширяват участъка на пробива и водят улични  боеве за освобождаването на кварталите окупирани от терористи.

Терористите се опитаха да спрат пробива, масово използвайки смъртници на бронетехниката. Щурмовите отряди на сирийските войски унищожиха повече от 50 джихадисти и автомобилите им.

 

Сирийският град Дейр-ез-Зор и военното летище, което е на 2 км от града бяха изцяло обсадени от терористите повече от 3 години. Въпреки постоянните атаки с използването на терористи-смъртници и минирани автомобили, гарнизонът продължи да държи отбрана, като периодично контраатакува терористите, а продоволствие и боеприпаси военните и цивилните можеха да получат само по въздух.

Днес, успехът на съвместните усилия е дългочан радост за народа на Сирия, който не престава да се бори с терористите и иска мир.

 

След това поражение за ИДИЛ, може само да гадаем дали САЩ ще изпратят нова порция въоръжние и боеприпаси на подопечните си и дали ще ползва азербайджанските копринени линии на дипломатически полети.

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;