Южна Корея извърши маневри с балистични ракети в отговор на севернокорейския ядрен опит, предаде Франс прес, като цитира южнокорейската агенция Йонхап.
Южнокорейската армия извърши учение с реални муниции, симулиращо атака срещу севернокорейския ракетен полигон. В учението участваха военновъздушни и сухопътни сили. Нанесени бяха удари срещу избрани мишени в Японско море, се казва в съобщение на южнокорейския Съвет на началник щабовете.
«Учението е в отговор на шестото ядрено изпитание на Севера. В него бяха използвани южнокорейски балистични ракети «Хюнмо», ракети въздух-повърхност с голям обсег и изтребители Ф-15К», посочи Йонхап. Южнокорейската армия уточни, че избраните мишени са били на разстояние, равно на разстоянието до севернокорейския ядрен полигон Пунге-ни, в североизточната част на Северна Корея.
Маневрите бяха извършени с участието само на южнокорейски военни, но се подготвят и учения с американски войски, се казва в съобщението на Съвета на началник-щабовете, цитирано от Ройтерс.
Южна Корея вчера извърши шести, най-мощен досега ядрен опит и заяви, че изпитанието е било на водородна бомба за ракета с голям обсег. Ядреният опит рязко засилва конфронтацията между Северна Корея и Съединените щати, отбелязва Ройтерс, БТА

Тагове: ; ;