4 септември 2017- Нюз Фронт.

Основателят на сайта  WikiLeaks Джулиан Асандж ,заяви, че американският президент Доналд Тръмп ще бъде свален от длъжност, в случай, че приеме решение за прекратяване на търговията с Пекин заради Пхенян.

 

 

 

90 % от търговията на КНДР се води с Китай. Ако Тръмп спре търговията между САЩ и Китай за около 650 милиарда долара, то веднага ще бъде свален от власт написа в Twitterа си Асандж.

Така основателят на сайта WikiLeaks изкоментира изявлението на американския лидер след севернокорейското изпитание. Доналд Тръмп написа в  Twitter, че едно от възможните ответни действия на САЩ  към действията на Северна Корея, може да бъде пълното прекратяване на търговските отношения с държавите,  които » имат бизнес» с КДНР.

 

 

 

 

По-рано, на 3 септември Северна Корея анонсира успешното изпитание на водородния боезаряд, предназначен за зареждане на междуконтинентални и балистични ракети.

 

Лично лидерът на КНДР Ким Чен Ум дава заповед за провеждането на изпитанията.

От Пхенян съобщиха, че изпитанията не са оказали никакви негативни влияния на околната среда, и е нямало никакво изтичане на радиация.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;