Сирийската армия и ВКС на Русия (Военнокосмически сили) освободиха град Акербат в провинция Хама, ликвидирайки последния голям бастион на „Ислямска държава“ в централната част на Сирия, предава ТАСС.
„Подразделения на 4-та танкова дивизия на сирийските правителствени сили във взаимодействие с части на 5-ти доброволчески щурмови корпус и отрядите на Мухабарат, освободиха град Акербат. Операцията по унищожаването на крупната групировка на ИДИЛ в източната част на провинция Хама в района на стратегическия важния населен пункт Акербат, се проведе с активната поддръжка на ВКС на Русия“, се казва в съобщение на руското Министерство на отбраната.
От руското министерство уточниха, че самолетите им са унищожили опорни пунктове и бронирана техника на терористите, както и огневи позиции на вражеската артилерия.
„С това е ликвидиран последният крупен пункт на съпротива на терористите в централните части на Сирия“, се казва в руското изявление.
В момента подразделения на Сирийската арабска армия (САА) довършват остатъците от силите на „Ислямска държава“ в „акербатския чувал“, Фокус

Тагове: ; ; ; ;