3 септември 2017- Нюз Фронт.

Премиерът на Великобритания Тереза Мей призова парламента да подкрепи Закона за отмяна на европейското законодателство, който предстои да бъде обсъден в парламента идния четвъртък, съобщава агенция Ройтерс.

 

 

Великият законопроект за отмяна на Европейското законодателство, беше внесен на 13 юли тази година в парламента на Великобритания и е наричан  » най-важният законопроект на страната за последните десетилетия».

 

Основните положения в  Great Repeal Bill ще станат, отмяната на действието на закона» За Европейската общност» от 1972 година на територията на Великобритания, който въведе в сила Европейското законодателство в Обединеното Кралство, а също и провъзгласяване на края на действие на законите на ЕС в страната.

 

» Законопроекта за отмяна на законите на ЕС- това е единствената крачка, която предприемаме, за да избегнем резкия преход за населението и бизнеса, защото този документ променя законодателството и осигурява правова приемственост»- цитират от агенцията разпространенето заявление на Тереза Мей.

 

» Ние приветсваме приноса на членовете на парламента от Палатата на общините. Но пред нас стои задачата да получим великата награда, този принос трябва да съответсва на нашата обща цел- да помогнем на Великобритания успешно да осъществи Brexit и да се превърне във велика световна държава, каквато, както добре знаем, ние можем да сме»- в заключение заявява Тереза Мей.

 

 

По информация на изданието Telegraph, около половин дузина парламентаристи от консервативната партия разглеждат възможността за присъединяване към лейбъристите и либералните демократи тази седмица, за да се обявят против някои ключови позиции от

» Великия законопроект».  Въпросната група консерватори се опасява, че плановете на Мей  за отмяна на закона за » Европейската общност» и да промени европейското законодателство на британски  кодекс, могат да доведат към «опасна» злоупотреба с пълномощията от страна на правителството.

Излизането на Великобритания от ЕС, се очаква да се състои в полонущ на

29 март 2019 година.

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;