Представяме Ви читателско мнение по темата с посещението на френския президент у нас, 

благодарим на Никола Николов от град Търговище за изпратеният материал, публикуваме без редакция. 

Активната обществено-политическа ангажираност на нашите читатели е важна за нас като обратна връзка на нашата работа, и това което правим заедно.  Приято четене.

 

Българският политически елит, с посещението в страната ни на президента на Република Франция, отбеляза нова историческа страница в своето вече повече от четвъртвековно битие!

Трудно ми е, обаче, да оценя грамотността на средностатистическия българин и оттам доколко той успя да вникне в дълбоката същност на мисията на президента Макрон, свързана със задачата да реши проблема с т. нар.”социален дъмпинг”. Моето впечатление е, че даже не се и докосна до повърхността на това явление… Там, докъдето най-много да са стигнали и президент, и премиер, но откъдето в никакъв случай не биха могли да отговорят на въпроса: „Що е то социален дъмпинг (по един Макрон!) и има ли той почва у нас?”!

 

 

Иначе, би трябвало на двамата големи да е известно поне, че Франция не от днес има уклон към силен протекционизъм в своята национална икономическа политика, маскиран днес от г-н Макрон като грижа за бедните страни, членки на Евросъюза. И понеже човек, като мен, ако не разбира както от футбол, така и от икономическа политика, би било добре да се довери на знаещи хора. Аз, в своята битност, съм се научил да се доверявам на такива хора, като многоуважавания от мен проф. Димитър Иванов! Ето какво пише той:

 

„Така че, реално погледнато днес, шансовете ни, при най-правилна икономическа и социална политика даже да имаме (а такава за съжаление нямахме през всичките тези 28 години), да намалим „полето за необходима конвергенция” със силните икономики в този досегашен Съюз (неслучайно се изразявам по този начин!), аз лично трудно мога да ги оценя на по-малко от 80-100 години”.

Трай, коньо, за зелена трева!

Виж, по въпроса за „Еврозоната” сме по-грамотни!? Никой не ни пита, но «Един е пътя /»НАТО – Европейски съюз – Еврозона!»/, друг път няма!».

И тук, цъфнали, та завързали!

Е, има и нещо, с което можем да се гордеем — това са въпросите, свързани с протокола на президентската институция!? Тук, българинът няма равен! Компетентен и повече – и за това какви трябва да са обувките на г-жа Радева, и за дължината на роклята на г-жа Макрон…

Та, цялата Мара втасала!

Впрочем, като че ли в това беше цялата опаковка на историческото посещение на президента на Република Франция в Република България.

И за всеки случай, да не би някой все пак да «включи» и да се попита: «Абе, за какво идва този?!»и … нова форма на расизъм, наше, родно творение — черно — бели учебници за бедни и цветни — за богати!? Та, все пак капитализмът е класово общество, а и не винаги «И най-мъдрият си е малко прост!». Много е!

По-важното е, че над 5 млрд евро ще бъдат похарчени от ястребите за превъоръжаване на българската армия! Същата, която преди същите, тогава като гълъбите на мира, ликвидираха! Нали НАТО щеше да ни пази границите и суверенитета, само, че от кого!? Агресорът на нашето време е известен и той е само един! Ирак, Либия, Сирия, от Латинска Америка до съседна Сърбия…

На гол тумбак, чифте пищови!

И не се намери поне един луд, който да се осмели да протестира!!!!

Автор: Никола Николов

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ;