3 септември 2017- Нюз Фронт.

На 2 септември 2017 година САЩ нападна Русия. Денят носи и символно послание, тъй като именно на 2 септември Русия отбелязва Ден на войнска слава и края на Втората световна война.

На 2 септември 2017 ФБР САЩ влезе незаконно, нарушавайки нормите на международното право в сградата на търговското представителство на Русия във Вашингтон, имаща дипломатически имунитет.

 

 

 

Външното министерство на Русия оцени нахълтването в сградата на руското генерално консулство в Сан- Франциско и търговското представителство на Русия във Вашингтон, като откровено враждебен акт и грубо нарушаване на международното право, което се казва в разпространеното тази неделя заявление на министерството.

 

« Призоваваме  американските власти да се опомнят  незабавно да върнат руските дипломатически обекти. В противен случай, цялата вина за продължаващата деградация на отношенията между нашите страни, от които до голяма степен зависи състояието на глобалната стабилност и международна сигурност»,- заявиха от Външното министерство на Русия.

 

 

 

 

Припомняме, че Държавния департамент на САЩ поиска затваряне на консулството на Русия в Сан- Франциско и двете сграду на търговски представителства в Ню Йорк и Вашингтон на 2 септември, мотивирайки това, като отговор на руското предложение за съкращаване на числеността на служителите в дипломатическите мисии на САЩ в Русия.

Москва нарече тези действия недружествена крачка.

 

 

 

 « Разглеждаме случилото се, като откровено враждебен акт,
най-грубо погазване на международното право от страна на Вашингтон, включително нарушаване на Виенските конвенции за дипломатическите и консулски отношения, двустранната Консулска конвенция»,- се казва в съобщението.
 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;