3 септември 2017- Нюз Фронт.

Как световните лидери ( Доналд Тръмп, Борис Джонсън, Еманюел Макрон, Ангела Меркел и други) реагират на ескалацията по ядрените изпитания.

 

 

 

( Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ум инспектира разработената водородна бомба)

 

Свтовните лидери се присъединиха към осъждането на Северна Корея, което предизвика напрежение във връзка с новите ядрени изпитания и претенциите за успешната водородна бомба.

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нарече Северна Корея » държава аутсайдер», докато самата Северна Корея го обяви за психопат.

» Северна Корея завърши голямо ядрено изпитание. Техните думи и действия продължават да бъдат много враждебни и опасни за държавите-членове»- написа Тръмп в Twitter.

 

Министърът на външните работи на Великобритания Борис Джонсън заяви, че » всички варианти са на масата» и призова Китай да окаже по-икономически натиск върху страната.

Президентът на Франция Еманюел Макрон и канцлерът на Германия Ангела Меркел съвместно осъдиха » новото измерение на провокацията» и настояха за решителен отговор от страна на ООН.

» Президентът на Републиката призовава членовете на Съвета за Сигурност на ООН за бърза реакция на това ново нарушение на международното право от страна на Северна Корея»,- се казва в заявлението на френският президент.

 

» Международната общественост трябва да се отнася крайно твърдо към тази нова провокация, за да бъде върната Северна Корея към диалог и пристъпване към  пълно унищожаване на ядрената и балистичните си програми».

Директорът на Международната агенция по атомна енергия генерал Юкия Амано осъди ядрените изпитания, заявявайки, че те » изцяло игнорират нееднократните искания на международната общност.

 

Своеобразно политическо мъмрене към Ким Чен Ум, за инспектирането му на разработената водородна бомба, която е възможно да бъде заредена в интерконтиненталните балистични ракети на Северна Корея. Едва ли тонът на това мъмрене е подходящо за случая, предвид досегашният лишен от маниери американски подход от страна на Доналд Тръмп, който и вдъхнови Ким Чен Ум към подобни действия.

Американската липса на култура и непознаването на национално-културните особености на различни нации, може да изиграе ужасно лоша шега на целия свят, напомнят напоследък зачестилите ядрени изпитания.

Едно е ясно- Северна Корея даде ясен знак, че няма да търпи политическо неуважение от страна на САЩ, и освен характер има какво да покаже, в случай че САЩ не разбират.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;