3 септември 2017- Нюз Фронт.

Въпреки сериозните конфликти, Запада трябва да изгражда диалог с Москва, заяви канцлерът на Германия Ангела Меркел.

Според думите й, мирния ред в Европа е невъзможен за постигане без Русия, добавяйки още,  че Кремъл играе важна роля във възможното урегулиране на севернокорейската криза.

 

 

 

«Мирният порядък в Европа е възможен само с Русия»,- заяви канцлерът на Германия Ангела Меркел.

Именно заради това, аз винаги активно съм защитавала позицията, че въпреки конфликтите свързани с Украйна и нерушимостта на териториалната цялост, постоянно водихме преговори във формат НАТО-Русия и спазвахме акта НАТО- Русия»- цитират думите на канцлера от  Epoch Times.

 

В рамките на политиката за сигурност и отбрана е необходимо да се приложат всички възможни усилия, за да се подобрят отношенията с Москва, подчерта Меркел. Впрочем, канцлерът не забрави да спомене и Минските споразумения. Според нея, изпълняването им би могло да стане отправна точка за « подновяване на общуването  и по-интензивно общуване.

 

Канцлерът на Германия напомни и необходимостта от спазването на споразуменията за разоръжаване, защото в противен случай биха възникнали сериозни затруднения, смята канцлерът.

Коментирайки ситуаццията в Северна Корея, Ангела Меркел подчерта, че не подкрепя ядрените «надпревари», които наблюдаваме напоследък.

 

» Аз и цялото немско правителство подкрепяхме всяка инициатива на Барак Обама, за да се приближим към свят без ядрено оръжие.

 

И въпреки, че заради ракетните изпитания в Северна Корея е възникнала » много сложна ситуация», госпожа Меркел е убедена, че все пак ще се намери начин за разрешаване на конфликта по дипломатически път.

 

 

 

И по този въпрос страните -членки на НАТО трябва да действат сплотено, смята Меркел, каквото и да значи това.

Ангела Меркел отбеляза решаващата роля на Русия в ситуацията със Северна Корея, която забъркаха САЩ.

 

» Ние видяхме, че след години благодарение на съвместните дипломатически усилия с Иран все пак стана възможно сключването на споразумение». И по такъв начин трябва да се действа и в Северна Корея, смята Меркел.

Такива прозрения от страна на канцлера говорят и за това, че явно е обезпокоена от все
по -предизвикателното, и лишено от всякаква политическа мисъл поведение на САЩ, които с всички свои усилия за световно лидерство, като нищо ще получат такъв отпор от
Северна Корея, че целия свят ще бъде засегнат от последствията.
И тук идва момента в който Германия признава, че единствено политическите намерения на Русия имат силата да запазят световния мир, и затова признава, че без Русия, не само Европа, но и светът няма да се справи.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;