Виды Черногории. Архивное фото
 Черногорският журналист Матия Николич в разговор със  Sputnik Srbija
разкритикува статия от британското издание  The Telegraph, в която са публикувани «сензационни» снимки, които уж доказват връзките на Москва с неуспешния опит за преврат в Черна гора.
Става дума за снимки, на които, според изданието, е запаметен сътрудникът на ГРУ Едуард Шишмаков и сръбският националист Александър Синджелич — уж това било «главното доказателство» за това, че руското разузнаване е свързано с плановете за убийството на премиера Мило Джуканович.
«За Telegraph абсолютно не е важно, че когато двама човека се разхождат из парка, нито един съд на планетата няма да приеме това за доказателство за каквото и да било, а да не говорим пък за заговор с цел свалянето от власт на някой в друга държава», заяви той за Sputnik.
«Целта на тази пропаганда е с всички възможни средства да се убедят хората, че НАТО е нещо добро, а Русия иска да направи преврат», казва събеседникът за «Спутник».

По данни на СМИ, покушението над черногорския премиер е било предотвратено няколко часа преди неговата предполагаема реализация на 16 октомври 2016 г.

През февруари в пак в The Telegraph се пови статия, която се позоваваше на източник от правителството на Великобритания, според която зад покушението стоят руските спецслужби.

Петя Паликрушева за News Front

Тагове: ; ; ; ;