«До неделя трябва да бъдат закрити генералното консулство и  официалната резиденция на Русия в Сан Франциско, а също офисите на търговското представителство в Ню Йорк и Вашингтон», пишат Джулиан Борджър във вестник  The Guardian.

«Сградите, които са собственост на руснаците, продължават да им принадлежат, споделя за изданието неназован ръководещ чиновник от американската администрация.

«Те сами ще решат, искат ли да ги продадат или ще се избавят от тях по друг начин», добавя той.

Източникът допълни още:

«Този път ние не гоним руснаците. Ние ги информирахме, че сътрудниците им могат да бъдат прехвърлени на други дипломатически или консулски длъжности в САЩ».

Чиновникът подчерта, че съкращаването на дипломатическите връзки между двете страни не е задължително да бъде базвъзвратно и че Тилърсън и Лавров ще се срещнат в Ню Йорк в средата на септември по време на Генералната асамблея на ООН, пише изданието.

«Разбира се, ако руснаците искат да успокоят някои наши тревоги, ние винаги сме готови да ги изслушаме и ще се придържаме към открит подход, защото нашата основополагаща цел е да намерим начин да подобрим отношенията между двете страни», допълни американският чиновник.

Петя Паликрушева за News Front

Тагове: ; ; ; ;