Екс- командващият армията на Република Сръбска и настоящ затворник, осъден от Трибунала в Хага за престъпления по време на войната в Босна (1992-1995), генерал Ратко Младич, е изпратил писмо от затвора в Хага до президента на Сърбия Александър Вучич, в което заявява:

«Вучич, само ти можеш да спасиш Сърбия!», твърди белградското електронно издание Alo в ексклузивна публикация.
Изданието съобщава, че генерал Младич е изпратил до президента няколко ситно изписани на ръка писма, в които е отправил препоръки «затова как трябва да се изгражда образът на Сърбия пред света» и «затова какво трябва да се пази на всяка цена».
В писмата си бившият командващ на армията на Република Сръбска заявява, че се обръща към президента Александър Вучич, като към единствения политик, който «може да запази сръбския народ и да води сръбската държава».
Младич смята още, че «Западът винаги е бил тъмница и загуба за сръбския народ», а създадената и защитена от този народ Република Сръбска — «трън в окото на Запада».
Бившият генерал заявява, че се страхува за бъдещето на сърбите, които живеят на запад от Дрина и че «всичко, което са успели да съхранят с кръв и борба» може да бъде изтъргувано от продажни политици.
По тази причина той смята, че главна опора на нацията е именно настоящия президент, на който тежи отговорността за спасяване на сръбската нация, Фокус

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;