AT: Изследовател от Норвегия откри, че антисемитизмът в Европа «е жив и здрав»

Дата на публикуване: 30 08 2017, 06:14


Според публикуваното в Норвегия социологическо изследване, в Русия се извършват значително по-малко актове на
насилие по отношение на евреите по етнически признак, отколкото в Европа, пише American Thinker.
Както се отбелязва в материала, вероятната причина се крие в по-твърдите руски закони.
AT: норвежский исследователь обнаружил, что антисемитизм в Европе «жив и здоров»

 Публикуваното неотдавна в Норвегия изследване «Антисемитското насилие в Европа през 2005—2015 гг.» представи «неочаквано» нови данни за антисемитизма в ЕС, съобщава American Thinker.
По данни от интернет-списанието, авторът на изследването — сътрудникът от Центъра за изследване на холокоста и Университета в Осло Йоханес Дуе Енстад — е открил, че по-малко инциденти с насилие срещу евреите е имало в Русия.
Както се отбелязва в материала, Енстад е констатирал, че от всички седем страни, които е изследвал — Франция, Великобритания, Германия, Швеция, Норвегия, Дания и Русия — последната «се различава с крайно малък брой» насилствени прояви на антисемитизъм, независимо от «относително големия брой евреи в страната».
Според Енстад, Русия е единствената от седемте държави, в която се виждат «малко признаци евреите да избягват да демонстрират своята идентичност пред публиката». Русия е единствената от тези държави, в която болшинството хора, извършили насилнически действия по отношение на евреите, не са мюсюлмани, както в другите страни, а са десни радикали.
За хората, започнати с думите «казак» и отказник», «относително» малкият брой инциденти с антисемитски характер може да изглежда странен, но ситуацията е напълно логична, се казва в статията.
«В Русия потенциалните престъпници знаят, че, ако ги арестуват за насилнически действия, то ги очакват доста лоши последствия, — се казва в материала. — В Западна Европа съдилищата проявяват снизходителност, присъдите са малки, а затворите са комфортни».
В Западна Европа мюсюлманите са «привилегирована класа’, те знаят това, а «в путинска Русия това е изключено», счита журналистът.
Интересно е, че, макар работата на Енстад да показва, че Русия е единствената от изследваните страни, в която в насилието по отношение на евреите активно да участват ултрадесните, най-често за произлизащата от подобни групи заплаха говорят именно западноевропейските политици, подчертава American Thinker.

По данни на  American Thinker, изследването на Енстад е показало, че на най-голям риск от насилие в първите 15 години на XXI век са били подложени евреите от Франция.

«Почти 10 % от френските евреи твърдят, че за последните пет години са ги нападали, защото са евреи: в Германия и Швеция този показател е 7.5%, а във Великобритания -почти 5 %, пише изданието. — Почти 50 % от френските евреи заявяват, че вече са се замислили да емигрират, защото се чувстват в опасност в собствената си страна. В Германия тази цифра е 25 %, а в Швеция и Великобритания — малко по-малко от 20 %.

Петя Паликрушева за News Front

Източник: http://www.americanthinker.com/blog/2017/08/surprising_results_from_new_antisemitic_violence_in_europe_report.html

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;