Sun: Два британски изтребителя помагат на Естония срещу «руската заплаха»

Дата на публикуване: 29 08 2017, 14:03


От Великобритания тръгват към Естония два изтребителя «Тайфун», които ще помагат на намиращите се в страната британски и естонски войски да «отблъскват руската заплаха», съобщава  The Sun.
Според министъра на отбраната на Великобритания, присъствието на НАТО на сушата, водата и във въздуха «e необходимо за обезпечаване на сигурността в света и за процъфтяването».
Sun: два британских истребителя помогут Эстонии «отразить российскую угрозу»

Reuters
 ВВС на Великобритания изпращат в Естония два изтребителя «Тайфун», които ще помагат на намиращите се в страната британски и естонски войски да «отблъскват руската заплаха», съобщава  The Sun.
«След изминалата среща във Варшава Великобритания потвърждава своята привързаност към НАТО, никъде това не е било така очевидно, както в страните от Прибалтика, — заяви министърът на отбраната на Великобритания Майкъл Фелън. — Присъствието на НАТО на сушата, водата и във въздуха е необходимо за обезпечаване на сигурността в света и за неговото процъфтяване».
 
«Ние стоим рамо до рамо с нашите съюзници пред лицето на всички възможни заплахи, с това показваме нашата решителна привързаност към сигурността в Европа», добави той.
Както пише британското издание, в момента в Прибалтика се намират около хиляда британски военнослужещи.
Това лято ВМФ на Великобритания участва заедно със съюзниците в мащабни учения.
 «Това показва възможностите на нашите самолети за броени часове да се прехвърлят към югоизточния фланг на НАТО в Прибалтика, а също гъвкавостта на нашите въздушни сили, способни спешно да окажат подкрепа на съюзниците ни, когато това е необходимо», отбеляза един от пилотите на «Тайфун» Пол Хенсън.
Британските изтребители «Тайфун» понастоящем се връщат от Румъния, където заедно с румънските ВВС патрулираха въздушното пространство, съобщава изданието.
 Превод и редакция за News Front: Петя Паликрушева
Източник: https://www.thesun.co.uk/news/4342800/raf-typhoon-fighter-jets-warning-vladimir-putin/

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;