Американският бизнесмен от руски произход Феликс Сетър по време на предизборната кампания е обсъждал с компанията на Доналд Тръмп изграждането на небостъргач  Trump Tower в Москва, съобщи Washington Post,
позовавайки се на източници.
Башня Трампа. Архивное фото
Както пише изданието, Сетър в писмо от 2015 година предсказва, че той и ръководителят на компанията  Trump Organization скоро ще празнуват избирането на Тръмп за президент, а също «най-големия проект в историята на недвижимата собственост».
Освен това, Сетър е призовавал Тръмп да пристигне в Москва, но той така и не е направил това.
Според информация от изданието, обсъждането на проекта за изграждане на Trump Tower се е извършвало от септември 2015 година до януари 2016 година, завършило е малко преди началото на вътрешните партийни избори в САЩ.
Изданието отбелязва, че остава неясно, до каква степен е въвлечен самият Тръмп в тези преговори и доколко той е осведомен по дадения въпрос.
Белият дом и адвокатът на Тръмп Майкъл Коен се въздържаха от коментар.
През септември 2013 година Тръмп заяви на пресконференция в Москва, че планира да изгради в Русия офисен център.
Той отбеляза, че води преговори с няколко руски компании за изграждането на небостъргач от типа на ню-йоркския
Trump Tower.

57-етажната сграда на „Trump International Hotel & Tower“ e с височина 277 m. Има стоманена конструкция, а фасадите са от стъкло и камък. В сградата има 260 луксозни хотелски стаи и 109 апартамента, два ресторанта, суши бар. Сградата се обслужва от 6 асансьора. Има 226 паркоместа. Първите два етажа имат разгъната площ 1700 m2. Заема 7-мо място по височина сред небостъргачите на Канада.

Архитектурният проект е на фирмата „Zeidler Roberts Partnership“, а е построена от Talon International Development Inc.

News Front

Тагове: ; ; ; ;