Военните от Южна Корея фиксираха в събота пуска на няколко ракети с малък обсег на действие от Северна Корея, провинция Канвон. Това съобщи агенцията Yonhap.

Ситуацията около Корейския полуостров остава изключително напрегната. През юли КНДР проведе два пъти  изпитание на балистични ракети. На свой ред, САЩ и неговите съюзници в региона постоянно извършват мащабни военноморски учения. Страните си обменят заплашителни изявления, като не изключват военен  вариант за разрешаване на конфликта.

По-рано се съобщи за старта на една ракета. Според информация на агенцията, пусковете са били извършени около 06:49 местно време. Някои от ракетите са прелетели над от 250 км на североизток.
Ситуацията окло Корейския полуостров продължава да бъде изключително напрегната на фона на активното развитие  на ядрени и ракетни програми от Пхенян. През юли КНДР направи изпитание два пъти на балистични ракети, които предизвикаха острата реакция от Съединените щати, Япония и Южна Корея. Вашингтон многократно подчертава, че по отношение на проблема Северна Корея не изключва всяко действие, включително и военно.

News Front

Тагове: ; ; ; ;