Лидерите на дясна и анти-марксистка групи бяха организирали събирания в района на пристанището на Сан Франциско, но по късно се отказаха от провеждането им, предаде радио The Voice of America.
Джоуи Гибсън, основател на групата „Патриотична молитва“, обяви, че първоначално е планирано събитието да се проведе в парк Президио, който, обаче, се е оказал зает.
Обявеното място за събитието е бил площад Аламо, в центъра на града и далеч от мястото, където е било първоначално планирано.
След като се отказаха да провеждат марш „на свободното слово“, Гибсън и неговите последователи са решили да се присъединят към група анти-марксисти в града, но и те по-късно са се отказали.
По-късно десният лидер поясни във фейсбук групата, че решението е променено, тъй като са възникнали опасения, че агресивни провокатори ще се появят, за да предизвикат насилие на събитието. Освен това, според него, музикантите и говорителите, които е трябвало да участват в събитието, са получили заплахи и са били тормозени, Фокус

Тагове: ; ; ; ; ;