Лятото на 2017 г. ще излезе изключително скъпо за германския национален железопътен превозвач: серията палежи на сигналните системи по две линии на междуградските експреси (ICE), извършени край Берлин на 19 август от леви радикали, са причинили щети за милиони, пише изданието Focus.
По последни данни на „Дойче бан“ в резултат на атаките са били засегнати общо 442 влака – пътнически и товарни. Пасажерите са били принудени да изтърпят закъснения, възлизащи на общо 14 625 минути. Преустановено бе движението на общо 173 влака, съобщено бе и за 137 частични повреди на железопътната инфраструктура.
Мрежовите експерти оценяват щетите, причинени от „политически мотивирано престъпление» от левите екстремисти на милиони.
На 12 декември 2015 г. левите радикали повредиха два кабелни канала в Лайпциг, за да възпрепятстват пристигането на десни демонстранти за митинг в града. Този акт на насилие доведе до последици за пътниците в 60 влака, които трябваше да изтърпят 1415 минути забавяне и пренасочване на движението по други маршрути, Фокус

Тагове: ; ; ; ; ;