TDG: Тайните служби изчерпаха бюджета си, не смогват да опазят грамадното семейство на Тръмп

Дата на публикуване: 23 08 2017, 10:42


Доналд Тъймп има голямо семейство, чийто многобройни членове често пътуват.
Това доведе до факта, че отделяният за година напред бюджет за Тайните служби за защита на президента и неговите близки почти е изчерпан, пише  Tribune de Genève. Както признава главата на ведомството Рейнолд Алес, на неговите агенти по-рано никога не им се е налагало да работят с толкова голям брой подопечни.
TDG: многочисленное семейство Трампа дорого обходится Секретной службе

Reuters
 Честите пътувания на многобройното семейство на американския президент Доналд Тръмп, а също любовта на лидера да прекарва уикендите си на разкошните полета за голф вече практически изпразниха бюджета, който Тайните служби на САЩ имаха за защита главата на Белия дом и неговите близки за година, съобщава Tribune de Genève.

Директорът на Тайните служби на САЩ Рандолф Алес заяви, че над 1000 агенти вече са стигнали до своя «таван» на годишната си заплата и допълнителни работни часове, планирани от федералния бюджет. При това за всеки агент са били отделени по  $160 тыс.

Както обяснява изданието, харчовете се обясняват с това, че възрастните деца на президента пътешестват много, занимават се със семейния бизнес, а и самият Доналд Търмп обича да прекарва почивните си дни в своите владения, разположени в различни щати.

«Президентът има голямо семейство, нашият дълг е продиктуван от закона. Нищо не мога да направя», коментира Алес.

Директорът на Тайните служби признава, че на неговите хора никога не им се е налагало да защитават толкова много персони, така или иначе свързани с Белия дом:

«42 човека, 18 от които са членове на семейството на президента».

По време на управлението на предшественика на Тръмп Барак Обама броят на «подопечните» на Тайните служби са били 31 човека.

Алес е предупредил конгреса, че, ако не му увеличат финансирането, няма да има с какво да плати на агентите за вече отработените часове.

Според главата на Тайните служби, този въпрос е обсъден с Белия дом, който също е обещал да помисли за решаването на  проблема

Петя Паликрушева за News Front

Източник: https://www.tdg.ch/monde/tribu-trump-coute-cher-secret-service/story/21005510

Тагове: ; ; ; ; ;