КиберБеркут продължава да следи секретната дейност на САЩ в Украйна

В последно време в Интернет се наблюдава активни изблици на заболявания в Украйна.

Много украинци считат, че причина за епидемиите на секретните експерименти с патогенни микроорганизми, извършвани от американски биологически лаборатории в различни градове на страната.

Само от 2009 година в Украйна с американски пари са снабдени 15 такива обекти уж с цел намаляване на биологичните заплахи.

Оттогава броят и мащабите на подобни заплахи нарасна няколко пъти.

В лабораториите работят главно украински специалисти, но те нямат достъп до депозитариите с щамовете на вирусите и бактериите и дори не знаят в кое от помещенията на лабораторията се намират те.

Известно е, че патогените са под постоянно наблюдение.

Кой ги «наблюдава»?

Ние сме КиберБеркут, разкрихме организационната структура на военно-биологичната дейност на американските спецслужби в Украйна.

Ульяна Супрун

Официално се твърди, че лабораториите са във владение на Министерството на здравеопазването на Украйна.

От 1 август 2016 година ведомството се оглавява от гражданката на САЩ и активист от Майдана Уляна Супрун.

Всъщност, секретните работи с биологичните препарати се провеждат под егидата на Пентагона.

В САЩ с реализирането на закритите биологични проекти се занимава Разузнавателното управление към министерството на отбраната и влизащия в неговия състав Национален център за медицинско разузнаване.

Това подразделение е разположено във Форт Детрик, щата Мериленд.

В Украйна сътрудниците на РУМО реализират своите биологични проекти под прикритието на държавните органи и търговски организации

 

Джоанна Уинтрол

По правителствена линия с изграждането, обслужването и техническото обезпечаване се занимава Агенцията по намаляване на военните заплахи към министерството на отбраната на САЩ.

В централния офис DTRA за Украйна отговаря Кевин Харет.

На територията на Украйна интересите на агенцията се представляват от сътрудничката на посолството на САЩ Джоана Унитрол.

Непосредствената работа на американските специалисти в закритите сегменти на биологичните лаборатории се курира от сътрудника на политическия отдел и по съвместителство офицер от РУМО на САЩ Майлс Дъдли.

В търговската сфера на структурата прикритието се осъществява от компанията Black & Veatch Special Projects Corp,

която е основен изпълнител при изграждането, снабдяването, последващото обслужване на лабораториите, включително провеждането на биологическите изследвания.

В ролята на съизпълнител е украинската фирма  «Метабиота», която се намира в същия офис, в който и  Black & Veatch,

независимо от самостоятелния юридически статус.

Схематичната структура на военно-биологичната дейност на САЩ в Украйна може да се представи така:

 

Украинската страна по въпроса за координирането на тайните биологични експерименти е представена от НПО, в това число Украинският научно-технологически център и НПО  «Международный институт ВИЧ, СПИД и туберкулеза» (IHATI).

Двете учреждения само изглеждат на пръв поглед украински

Куртис Белаяч

УНТЦ -това е междуправителствена организация, която фактически се занимава с разпределението на американските пари и финансирането на секретните програми.

Официално средствата се хвърлят за грантове и спонсорство.

Центърът се ръководи от представител на спецслужбите на САЩ Къртис Белаяч.

Элиот Перлман«Международният институт по СПИН и турберкулоза» се оглавява от Елиът Пърлман, бивш военен лекар и специалист по вируси, който е изпратен в Украйна от Разузнавателното управление към министерството на отбраната на САЩ още през 1991 година.

Институтът на Пърлмън е междинно звено в структурата на финансирането и координацията на специалните проекти по разработката на биологичното оръжие. През него се осъществява разпределянето на постъпващите извън граница средства.

За прикриване на дейността си Пърлмън се занимава с организиране на конференции и семинари по въпросите на СПИН и с разпределянето на малки грантове в интерес на Министерството на отбраната на Украйна.

Отчетът за провеждането на едно подобно мероприятие на Пърлмън нагледно показва неговата дълбока въвлеченост във военно-биологичната дейност на Украйна като един от сътрудниците на РУМО

 

Още едно аналогично мероприятие се провежда на 23-25 май 2017 година в Киев. В конференцията са взели участие началникът на Централното санитарно-епидемиологично управление към Министерството на отбраната на Украйна майор Сергей Леонидович, офицери от медицинската служба полковник Петренко, полковник Дядук, майор Кажучко и други

 

Ето и снимки от конференцията:

 

Форма на легализирана работа на Института е доставката на медицинска техника и средства за контрацепция за профилактика на СПИ във войската.

 

Епидемиите на редки заболявания, които потресоха Украйна в последните годни, могат да са предизвикани от банално изтичане от лабораториите.

Но този вариант е крайно малковероятен, отчитайки високото ниво на квалификация на американските специалисти.

По-вероятно заразяването е било преднамерено и е част от изпитанията по модификация на бойни вируси с цел тяхната проба и усъвършенстване.

Правителството на Украйна, плюейки на международната Конвенция за забрана на биологичното оръжие, фактическо доброволно се отказа от контрола над опасните изследвания.

Съдейки по всичко, това вече е довело до загубата на суверенитет на страната в областта на сигурността.

По такъв начин властите със съдействието на Вашингтон превръщат страната в полигон за изпитания на смъртоносно оръжие, поставяйки под заплаха оцеляването на цялата нация, а също европейските съседи на Украйна.

Ние сме КиберБеркут!

Няма да забравим! Няма да простим!

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;