Заев шпионира сърбите, а Косово влиза в ЮНЕСКО» пише в уводна статия сръбското електронно издание Alo като смята, че «президентът Вучич разполага с достатъчно доказателства за невижданата офанзива провеждана в Македония против органите и институциите на Сърбия».
Изданието твърди, че «Сърбия и Македония са на ръба на разпадане на дипломатическите отношения, като основна вина има новия македонски премиер Зоран Заев, който започна да шпионира нашите дипломати в Скопие и обеща на албанците подкрепа за членството на Косово в ЮНЕСКО.»
Alo се позовава на добре информирани, но незовани източници, според които «на посолството на Сърбия в Скопие щял да бъде отреден статут подобен на този на посолството на Иран и на други страни, смятани от Запада за терористи».
Изданието смята, че Македония се е съгласила да подкрепи четвъртия опит на Косово да стане член на ЮНЕСКО, като ангажимента е бил поет от премиера Заев по време на среща в британското посолство, на която е присъствал и посланика на Албания.
Какво конкретно означава това, обяснява Любан Каран, пенсиониран подполковник от Контролната разузнавателна служба: «Ако нашето посолство е поставено в ранг на Иран и подобни държави, то това означава, че приемащата държава смята, че това е опасна точка, от която се извършват операции срещу него. Това обаче е в противоречие със здравата логика и международните конвенции. С промените в управлението в Македония отношенията ни с тази страна се превърнаха от приятелски настроени към враждебни и това беше коварен опит да се постави Сърбия под един знаменател с държави, финансиращи тероризма», Фокус

Тагове: ; ; ; ; ; ;