Един от ораторите по време на мероприятието на привържениците на превъзходството на бялата раса в Шарлотсвил обяви, че ще се кандидатира за Сената на САЩ като републиканец, съобщава BuzzFeed. Огъстас Сол Инвиктус, мъж от Флорида,  чието истинско име е Остин Хилесли, обяви за своето повторно кандидатиране в Сената пряко в ефира на социалните мрежи.

В изявлението си Инвиктус защити митинга, който завърши със смърт в събота, обвинявайки в насилие левите, протестиращи срещу това мероприятие”, пише журналистката Лисандра Уила.

Инвиктус се кандидатира в Сената през 2016 г като кандидат-либертарианец, борейки се за мястото на сенатора Марко Рубио, но загуби вътрешните избори в Либертарианската партия, събирайки малко повече от хиляда гласа.

Тогава Инвиктус попадна в заглавията на СМИ, поради изявлението си, че той е преминал пеша от централната част на Флорида до пустинята Мохава, за да пости и да се моли, се казва в статията.

Той заяви още, че е убил козел и му е изпил кръвта, изпълнявайки езически ритуал, продължава авторката.

“Принесох животното в жертва на бога на пустинята…Да, изпих кръвта на козела, — цитира автора изявлението на Инвиктус, позовавайки се на статия в Orlando Sentinel от 2015 год.

Според акаунта му във Фейсбук, Инвиктус живее в Орландо и работи като адвокат, съобщава журналистката.

Той е издател на The Revolutionary Conservative – сайт, който обявява за своя цел публикуването на коментари “в защита а Запада, започвайки от възстановяването на Американската република”.

На сайта на Федералната избирателна комисия на САЩ няма никакви документи за каквито и да е заявки на Инвиктус през 2017 година – той е трябвало да направи това, за да се кандидатира официално и да започне да събира пари за кампанията си, информира изданието.

Сенаторът Бил Нелсън ще защитава Демократическата партия в щата, където Тръмп победи с неголям превес на изборите през 2016 година, се казва в края на статията.

Петя Паликрушева за News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ;