Стотина мюсюлмани се събраха на улица «Рамбла» в Барселона и скандираха «Ние не сме терористи» и «Ислямът е мир», съобщи Асошиейтед прес.
Демонстрацията на членовете на мюсюлманската общност в Барселона бе организирана при чешмата «Каналетас» — едно от знаковите места на туристическата улица, където в четвъртък бе извършено кърваво нападение с микробус, за което четиримата основни заподозрени са мароканци.
Мюсюлманската общност в град Рипол, на около 100 км северно от Барселона, където живеят част от замесените в атентатите в Барселона и град Камбрилс, осъдиха тези нападения и изказаха съболезнование на жертвите.
«Каталунските мюсюлмани изразяват съчувствие към семействата на жертвите, желаят пълно възстановяване на ранените и изказват солидарност с жителите на Барселона, Каталуния и Испания», се чете днес на бележка на вратата на джамията в Рипол.
В нея се заклеймява още «всяка форма на тероризъм» и се изразява надежда, че «отговорните за тази атака ще бъдат арестувани и дадени на съд час по-скоро», БТА

Тагове: ; ; ; ; ;