Главата на юридическия комитет към сената на САЩ Чък Грасли се обърна към авторите на исковете срещу американския лидер Доналд Тръмп и неговите обвинители за получаването на финансиране от чужди правителства, призовавайки ги да обяснят, защо не разследват аналогичните нарушения на екс-държавния секретар на САЩ Хилъри Клинтън.
Главата на комитета отправи съответното обръщение към сенатора Ричард Блюментал и конгресмена Джон Кониерс, до американската обществена организация «Граждани за етика и отговорност» (CREW), а също до главните прокурори на щата Мерилент и окръг Колумбия Брайън Фрош и Карл Расин.
«Действията на Хилъри Клинтън предизвикват опасения практически по аналогични теми, които вие изразявате по отношение на президента Тръмп. Но вие не признавате наличието на опасения относно действията на Клинтън в свята молба», се казва в обръщението.
Грасли подчертава, че «всяко нарушение следва да се разследва и да се отстранява справедливо и безпристрастно — извън зависимост от това, кой е извършил нарушението».
«Вие съвсем не споменавате факта, че Хилъри Клинтън и нейният мъж Бил са получили от чуждестранни правителства и организации невероятни хонорари за лекции на Бил. При това тези чуждестранни плащания са били част от нейния пряк съвкупен личен доход — значително повече от нейната заплата от Държавния департамент», се отбелязва в съобщението.
По-рано се съобщи, че в САЩ имат намерение да разследват предполагаемите случаи на корупционно взаимодействие на Тръмп и неговото семейства с чужди държави.
Петя Паликрушева за News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;