RCD: Тиха криза във ВВС на САЩ, не достига личен състав

Личният състав на ВВС на САЩ стремително намалява. Ситуацията е толкова катастрофална, че в командването на ВВС я нарекоха тиха криза. Към октомври 2017 г. недостигът на пилоти ще достигне хиляда човека, съобщава Real Clear Defense.

Много изоставят службата, поради прекалено много допълнителни задължения, чийто брой Пентагонът безуспешно се опитва да съкрати от миналата година.

 Положението във ВВС на САЩ е бедствено, но американското командване го характеризира като “тиха криза”, пише випускникът от Харварския университет Дейвид Корзен.

Голям недостиг на персонал се усеща сред летците-изтребители. Според прогнозата, към 1 октомври 2017 г. на Америка няма да й достига една трета от общия състав на националните ВВС. При това недостигът само ще расте.

Основната причина се крие в масовото преминаване на военните летци към добре платената гражданска служба. Резултатите от допитването, проведено сред летците от ВВС на САЩ през 2015 г., покзват: 37 % от запитаните споделят за причина “допълнителите задължения”.

Те предполагат не само бумащина, на също провеждането на полеи по оказване на първа помощ, помощ на колеги при попълването на данъчните декларации и оформяне сайта на ескадрона.

Миналата година бившият министър на ВВС на САЩ Дебора Ли Джеймс и началникът на щаба на ВВС генерал Дейвид Холдфин издадоха директива за намаляване броя на допълнителните задължения.

Независимо от някои стъпки в правилната посока, в рамките на ВВС на САЩ са се установили неравни стандарти, което само още повече подрива моралния дух на личния състав.

В Пентагона си поставят целта: да се намали броят на допълнителните задължения към 1 октомври 2016 година. Този срок отдавна мина.

Призивите са – да не се чака Пентагонът, а да се прояви инициатива на по-ниско ниво.

Петя Паликрушева за News Front

Източник: http://www.realcleardefense.com/articles/2017/08/15/the_air_forces_quiet_crisis_112052.htm

Коментари:

Зареждане ...