Председателят на унгарската асоциация по джудо Ласло Тот обяви, че президентът на Русия Владимир Путин е поканен по покана на председателя на световната федерация по Джудо Мариус Визер в Будапеща на 28 август на церемонията по откриването на Световната купа по джудо, пише Magyar Nemzet.
„Путин прие поканата“, посочи Тот в ефира на местна телевизия, но няколко по-късно обяви, че пресслужбата на Кремъл все още не е обявявала официално подготовката за посещението на Путин в Унгария.
От информирани извори обаче „Magyar Nemzet“ (Мадяр Немзет» сочи, че посещение ще има. Руският президент ще остане в унгарската столица само за няколко часа: ще присъства на церемонията по откриването и ще наблюдава няколко от боевете. Възможно е той да се срещне неформално и с унгарския министър-председател Виктор Орбан, с когото ще обсъди въпросите на световната политика като Сирия, САЩ и Украйна. По информация на изданието въпросът за раширяването на АЕЦ „Пакш“ не е на дневен ред. Страните няма да провеждат пресконференция в края на неформалните консултации, Фокус

Тагове: ; ;