Independent: ИДИЛ публикува подробни инструкции за нападения над неверници

«Терористичният акт в Барселона е поредният епизод от серията терористични разправи в Европа, по време на които в най-големите столици на континента за убийството на пешеходци се използваха автомобили», пише Лизи Диерден в  Independent.

«Ислямска държава» публикува за последователите си подробно ръководство, как да извършват терористичен акт с помощта на камиони, бусове или леки автомобили, а също инструкции за организирането на взривове и вземането на заложници», се казва в статията.

«Всички терористични атаки, в това число новото зверство в Барселона, са проведени в съответствие с еволюиращите инструкции на ИДИЛ», посочва Диерден.

«В първия брой на пропагандното списание на групировката  Rumiyah, издадено на няколко езика през септември, убийството на мирни жители се нарича «благородно»  и «позволено» в рамките на исляма».

«Всичко това се отнася до бизнесмена, отиващ на работа с такси, до младежите, които спортуват в парка, до старика, стоящ на опашка за сандвич, — цитира журналистката материал от Rumiyah. — Да се всели ужас в сърцата на неверниците — това е дълг на мюсюлманина», пише изданието.

Петя Паликрушева за News Front

Източник: http://www.independent.co.uk/news/world/europe/barcelona-attack-isis-latest-van-las-ramblas-restaurant-hostages-islamic-state-propaganda-london-a7899011.html

 

Коментари:

Зареждане ...