Фото: Nicolas Carvalho Ochoa / Getty Images
 В последните години обикновеният бус се превърна в истинско оръдие на джихада. Подготвените и изобретателни терористи практически изчезнаха, терористичните атаки станаха дело на обикновени фанатици, които не се нуждаят от специална подготовка, имайки предвид неспособната на съпротива мъгла, в която все още витае Европа.
В болшинството случаи терористите не са в състояние да нанесат адекватна на целите им съпътстваща вреда — те удрят мирни граждани, а не ПРИЧИНАТА за тяхното недоволство.
На терористите им стига да посеят паника, при това евтино и ефектно, да напомнят на широките народни маси, че тях (възмутените срещу иноверците) ги има, че не са избити.
А как започна всичко?
През 2006 година един новичък  Jeep Grand Cherokee с огромна скорост се вряза на територията на Университета в Северна Каролина. Зад волана беше випускникът — Мухамад Реза Тахери-азар.
Той не бе намерил нищо по-умно, освен да насочи автомобила в тълпата почиващи си пред кампуса свои довчерашни състуденти.
За щастие тогава не загина никой.
«По истинския път ме наставляваше примера на Мухамад Атта. Той получи добро образование и научна степен, но това не му попречи да бухне една от кулите-близнаци на 11 септември», спомня си по-късно терористът, който скоро замина за 33-години в американски затвор.
Впрочем, достатъчно бързо се изясни, че Тахери-азар е имал крайно оскъдна представа за исляма и дори не е разбирал по какво сунитите се различават от шиитите.
Но неговият пример не остана незабелязан, светът бе плиснат от вълна от опити да се мачка тълпата с висока скорост.
Все едно мачкат трева, все едно вървят по камънак, по чакъл, по пясък…или все едно мачкат болен от бяс скот.
Този ад на фанатизъм, безмозъчност, лудост, безумие, гняв, злоба…на човек срещу човека трябва да свърши.
А ще свърши, когато бъдат ликвидирани ПРИЧИНИТЕ за горното.
А причините НЕ са в беззащитните граждани.
Няма нито един терористичен акт срещу банка, срещу корпорация, срещу висш политик, срещу водеща световна институция…- виновни за жабуняка, в който се е превърнал света.
Да, трудно е да посегнеш на така добре охраняваните и виновни за настоящето на човечеството политици.
Но нима е гордост да посегнеш на живота на невинни хора?!
С какво убийството на невинни хора ще подобри живота на така възмутените джихадисти?!
Елементарни въпроси. Риторични.
Затова, уважаеми джихадисти, първо се образовайте, помъдрейте, ударете си главата в стената, за да се наместят мозъчните ви пластове, и, ако тогава зацепи логиката между гънките, ще осъзнаете, че мачкането на невинни хора НЕ ви превръща в ГЕРОИ, а демонстрира нещастната ви малоумност да НЕ сте в състояние да преборите това, срещу което се борите.
Затова НЕ Е достатъчно да запалим светлините на Айфеловата кула в знак на съпричастност или да поставим картичка на профила си във Фейсбук «Аз съм…еди кой си».
Но е време народите да се възмутят срещу ПРИЧИНАТА за раждането на варварското безумие (във всичките му измерения), превърнало света в касапница.
Петя Паликрушева за News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;