Най-малко 37 души са загинали при сблъсъци между въоръжени затворници и силите за сигурност в малък затвор в Южна Венецуела, съобщи щатски губернатор, цитиран от Асошиейтед прес
Губернатор Либорио Гуаруля заяви, че кръвопролитието е станало вчера вечерта, когато са избухнали сблъсъци между затворници и надзиратели в затвора в Пуерто Аякучо, столица на щата Амасонас. Той каза, че силите за сигурност са влезли комплекса, за да възстановят реда.
Гуаруля съобщи по-рано в «Туитър», че над 35 души са загинали, когато специални части на министерството на вътрешните работи и правосъдието са щурмували затвора.
Прокуратурата съобщава за 37 загинали и 14 ранени служители.
Според две правозащитни организации 37-те загинали са затворници. В комплекса, намиращ се в отдалечена зона на тропическа гора, има 105 затворници.
Условията във венецуелските затвори се влошиха в момент, когато страната преживява най-тежката си икономическа криза. В тях постоянно се вкарват контрабандно оръжия и напоследък се съобщава за много бунтове в тези учреждения, където затворниците страдат от недохранване, отбеляза ДПА, БТА

Тагове: ; ;