Главният политически стратег на Белия Дом Стив Банън, един от авторите на текущата стратегия в САЩ за „икономически национализъм“, определи националистите в Шарлътсвил, като „неудачници“ и „клоуни“, по време на интервю за The American Prospect, който се слави като про-Демократично издание.
На интересен въпрос на журналиста, който помоли Банън да направи паралел между неговата програма за „икономически национализъм“ и „белия национализъм“, който президента Доналд Тръмп така и не заклейми, така както се искаше на някои медии и политици, политическият стратег отговори, че крайно-дясното е неуместно политическо движение и отрече обвиненията към самия него, че е участвал в култивацията му.
„Етно-националистите – те са неудачници. Те са ограничен елемент. Мисля, че медиите им обръщат прекалено много внимание и ние трябва да смажем това движение“, заяви Бенън.
„Тези хора са клоуни“, добави той.
Освен това той смята, че: „Докато Демократите водят политика на идентичностите, са ни в кърпа вързани. Искам да говорят за расизъм всеки ден. Ако лявото остане фокусирано върху теми като расата и идентичността, а ние продължим с нашия икономически национализъм, ще ги смажем.“, Фокус

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;