Владимир Путин е по-надежден световен лидер от Доналд Тръмп, смятат гражданите на редица съюзници на САЩ, включително Япония, Южна Корея и седем държави членки на НАТО, става ясно от социологическо проучване, цитирано от Асошиейтед прес.
«Въпреки че доверието в способността на Путин да ръководи външните работи като цяло е ниско, хората в много страни му се доверяват повече, отколкото на американския президент Доналд Тръмп», се казва в проучването.
Като цяло резултатите и на двамата са лоши в сондажа на уважавания изследователски център «Пю», но е удивително високото ниво на международно недоверие към американския президент — пост, наричан понякога «лидер на свободния свят», отбеляза АП.
В Гърция, Германия, Турция, Унгария, Франция, Италия и Испания повечето хора смятат, че Путин е по-способен от Тръмп «да направи правилното нещо в световните дела», сочи проучването.
Тръмп отбелязва по-добър резултат от руския си колега във Великобритания, Канада, Холандия, Полша, Австралия, Индонезия и Израел. Проучването е направено в 37 държави по-рано тази година, като във всяка страна са запитани между 852 и 2464 души, БТА

Тагове: ; ; ;