Създателят на Уикилийкс Джулиан Асанж заяви по време  на среща с конгресмен от САЩ, че документите на Демократическата партия, които той е публикувал по време на предизборната кампания в Америка, нямат никаква следа от Русия, за това информира The Hill.

Членът на Камарата на представителите на Републиканската партия Дан Рохрабахер е първият американски конгресмен, който се срещна с Джулиан Асанж в посолството на Еквадор в Лондон.

„По време на среща ни, която продължи три часа, ние обсъдихме много въпроси – заяви Рорабахер. – В това число и публикацията на „Уикилийкс“ на мейли на демократите по време на последните президентски избори. Асанж бе категоричен, че Русия няма участие в хакерските атаки или при разпространението на въпросните мейли“.

Асанж е потвърдил, че е открит за допълнително обсъждане на ситуацията около хакерските атаки в САЩ, част от информацията за които и до момента не е публикувана.

Конгресмен Рорабахер е обещал пред Асанж, че ще запознае президента Доналд Тръмп с получената по време на разговора информация.

Тагове: ; ; ; ; ; ;