Президентът на Русия Владимир Путин пристигна на работно пътуване в Калининградска област.

Държавният глава в сряда ще проведе съвещание по въпросите за развитието на транспортната инфраструктура на Северо-Западна Русия.

В него ще вземат участие ръководителите на профилните министерство и ведомства, главите на редица региони от Северо-Западен федерален окръг.

Президентът ще проведе среща с временно изпълняващия задълженията губернатор на Калининградска област Антон Алиханов и ще разгледа новия терминал в летище Храброво, където ще се запознае с информация за реконструкцията на транспортния комплекс.

Обслужваето на пътниците за вътрешните руски линии в новия терминал Храброво започна в края на юли, а от изминалата неделя, 13 август, там започна работа и сектор за полети на международни въздушни линии, оборудван с пункт за пропуск през държавната граница и зона за митнически контрол.

Международното летище Храброво е свързано с Москва, Санкт Петербург, Краснодар, Череповц, Мурманск, Анапа, Калуга, Архангелск.

Постоянни рейсове има към Минск, Гродно, Хомел, Брест, Витебск, Ташкент, Варшава, Анталия и Барселона.

Пътническият авиовъзел през 2016 година пое 1.57 млн човека.

Реконструкцията на летищния комплекс и полосата за излитане и кацане, която предполагаше удължаване с 2.5 хиляди м. до 3.3 хиляди м., трябва да завърши за шампионата по футбол през 2018 година.

Към този момент Храброво ще може да приеме всички видове самолети и да обслужва до 3.5 млн пътница за година.

Световният шампионат по футбол през 2018 година ще се проведе от 14 юни до 15 юли на стадионите в Москва, Санкт Петербург, Казан, Сочи, Нижни Новговорд, Самара, Калининград, Екатерибург, Саранск, Волгоград и Ростов на Дон.

Калининград ще бъде домакин на четири мача.

Петя Паликрушева за News Front

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;