След заплахите, отправени от лидера на Вашингтон Доналд Тръмп, държавният глава на Венецуела Николас Мадуро призова гражданите на латиноамериканската страна да се включат във военни учения, съобщава германското издание Das Handelsblatt.
Пред хиляди последователи в столицата Каракас, Мадуро предупреди, че те трябва да бъдат подготвени за «империалистическа» инвазия от страна на САЩ. Затова всички — както военни, така и цивилни, трябва да се включат в насрочените за 26 и 27 август тренировки на армията.
Миналата седмица Тръмп заяви, че не изключва използването на американски военни за разрешаване на кризата. В понеделник вицепрезидентът Майк Пенс побърза да успокои обстановката, като подчерта, че САЩ ще използват дипломатически и икономически натиск, за да бъде възстановен демократичният ред във Венецуела. От Вашингтон обаче бяха категорични, че няма да приемат налагането на диктатура. «Провал на държавността във Венецуела заплашва сигурността и просперитета на целия континент и на САЩ», коментира Майк Пенс в рамките на посещение в Колумбия, Фокус

Тагове: ; ; ; ;