«Както това винаги се случва в епохата на Доналд Тръмп, политиката и журналистите свеждат осъждането на кръвопролитието в Шарлотсвил до спорове около думите и намеренията на Тръмп, отбелязва редакцията на The Wall Street Journal. — Това е грешка, независимо какво мислите за президента».

«Ако говорим конкретно, патологията, стана явна във Вирджиния — това бяло националистическо движение, оглавявана днес от такива хора, като Ричард Спенсър, Дейвид Дюк и Брад Грифин.

Те са виновни за кръвопролитието, случило се, когато един от техните привърженици премаза с автомобил група мирни протестиращи, убивайки млада жена и ранявайки още 19 човека», твърдят авторите.

Редакцията посочва, че принципът на равни възможности и справедливостта, независимо от цвета на кожата, който победи през 1960-е, сега е захвърлен в интерес на новата политика на идентичност, която отново се стреми да раздели американците на раса, етническа принадлежност, джендър и дори на конфесии.

«Тръмп не е създал всичко това, макар и да се опита да го използва.

Това по-скоро е симптом, отколкото причина, макар сега, когато стана президент, негово особено важно задължение е да осъди даденото явление», се казва в статията.

«Всичко ще остане както преди, ако не се възпротивим срещу дълбочинните причини за разделението», пише  WSJ.

News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;