Великобритания може да поиска да остане в митнически съюз с Европейския съюз за известно време, за да се избегне хаос по границите след като го напусне и да се запази възможно най-голяма свобода на търговията със стоки, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.
Министерството за Брекзит заяви, че може да има «временен митнически съюз между Обединеното кралство и Европейския съюз» и че бъдещо митническо партньорство може да премахне необходимостта от митническа граница между Великобритания и ЕС.
В правителствен документ, който ще бъде публикуван днес, се казва, че една от възможностите след март 2019 г., когато Великобритания трябва да излезе от ЕС, е да се създаде временен митнически съюз, който ще бъде «ограничен във времето».
Британски министри са изказвали разнопосочни мнения по въпроса дали да има икономически бариери с ЕС след Брекзита през март 2019 г., отбелязва АП.
Липсата на яснота създава несигурност за британския бизнес и правителството се опитва да предотврати нови упреци, че не е подготвено за преговорите с ЕС за излизането на Великобритания от съюза, добавя АП, БТА

Тагове: ; ; ; ;