Правейки твърди изявления по севернокорейския проблем, Доналд Тръмп се опитва да засили жегата в този международен конфликт. Това му е нужно, за да отклони вниманието от вътрешноамериканския скандал, свързан с разследването на “сговора” между Тръмп и Русия, счита експертът Чарлз Хакер. Според него, от подобна тактика се ползва и руският президент Владимир Путин.

Ръстът на напрежението между САЩ и КНДР показа много прилики между президента Доналд Тръмп и “другия полтически тежкоатлет” – Владимир Путин, сподели в ефира на CNBC политологът Чарлз Хекер.

Според него, говорейки с резки изрази за заплахите от Северна Корея, Тръмп се опитва да отклони вниманието от вътрешнополитическите проблеми в САЩ.

“Това е хитрост от арсенала на Путин, която се заключава в това винаги да се разпалват международни конфликти – или вътрешен конфликт, за да се отклони вниманието от това, което се случва на международната арена”, заяви Хекер.

Според него, на фона на корейския проблем в САЩ за последните дни са забравили за разследването около връзките на екипа на Тръмп с Русия.

Макар нажежаването в отношенията между САЩ и Северна Корея да е все по-силно, “геополитическите основания” на конфлика силно не са се променили. Независимо от дрънкането на оръжие Ким Чен Ун едва ли ще предприеме някакви действия, които могат да поставят под заплаха неговите позиции.

“Северна Корея няма да започне да прави каквото и да било, което явно ще доведе до край на режима, защото всеки военен конфликт на Корейския полуостров означава край на Северна Корея”, уверен е експертът на CNBC.

Петя Паликрушева за News Front

Тагове: ; ; ; ;