Фото: AP
Депутатът от Европарламента, екс-главата на Литва Роландас Паксас е убеден, че литовският президент, а заедно с нея и цялата република, обслужват интересите на САЩ, пише  Pravda.Ru.
Тази седмица Даля Грибускайте успя да задмине по войнственост болшинството лидери на Европа, защото изпадна в луд възторг от решението на американския конгрес за новите санкции срещу Русия, отбелязва Паксас.
Според него, госпожа президентката изпаднала в луд възторг в сравнение с европейските лидери, които изразиха своите опасения във връзка с действията на САЩ, които определено ще окажат негативно влияние върху енергийните проекти, свързани с интересите на ЕС.
Евродепутатът счита, че Грибускайте не за първи път се опитва да диктува нови правила в енергийната политика на ЕС.
Мнението й, че Европа трябва да подкрепи нови антируски санкции, е в пълен разрез с официалната позиция на Брюксел.
Множеството подобни изявление на Грибускайте удрят в гръб солидарността между страните-членки на ЕС.
Резултат от «обслужване интересите» на различни влиятелни задгранични групировки, пише на сайта си Паксас, са настоящият ръст на цените и огромната социална пропаст в страната.
«Затова е повече от наивно да се вярва, че в близките две години нещо в Литва ще се промени», прави изводите си той.
В средата на юли президентът на Литва заяви, че в Прибалтика трябва да се разположат за постоянно американски зенитно-пакетни комплекси  Patriot.
Според нея, за да се гарантира високо ниво на сигурност в Балтийския регион, е повече от целесъобразно да бъде налице подобно въоръжение, които може «бързо да отговори на заплахата от въздуха».
Грибускайте  е една от многото управляващи в Европа, назначени със сериозния натиск и подкрепа на САЩ, които разграбват, унижават, ликвидират…националните богатства на народите от европейския континент, удовлетворявайки интересите на чужда държава.
News Front

Тагове: ; ; ; ;