Русия зае първото място в общото класиране по медали на Амейските международни игри 2017. Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу връчи на абсолютния шампион в съревнованието купата на шампионата, предаде РИА Новости. Втори завърши отборът на Китай, трети – Казахстан.

„Според резултатите от Армейските международни игри – 2017, класирането на страните в неофициалното съревнование по медали изглежда по следния начин: първо място – Руската Федерация, второ място – Китайската народна република, трето място – република Казахстан“, съобщиха от Министерството на отбраната на Русия.

В първата десетка присъстват също Беларус, Азербайджан, Иран, Египет, Узбекистан, Венецуела и Иран.
Руските военни са заели първо място в 19 конкурса, китайските – в седем, а казахстанските – в три. В някои от състезанията първото място беше разделено между два отбора. За да наградят участниците в 28 конкурса, организаторите са приготвили повече от 2,5 хиляди медала. Церемонията по закриването на игрите завърши с празничен концерт и салют.

Руският Министър на отбраната Сергей Шойгу връчи купата на абсолютния шампион Русия.

„Две седмици милиони очи и сърца ви поддържаха и преживяваха с вас – тези, които станаха най-добрите в своята страна, за вас, които страната отправи на армейските игри, за да покажете своето майсторство, своята подготвеност, своите навици и най-важното, представихте своята страна в тези големи международни състезания“, заяви Шойгу на церемонията по закриването.

Той благодари на участниците за това, че са проявили голямо старание и огромно желание, за да участват в игрите.

„Искам да изкажа благодарността си на механиците, техниците, инженерите, конструкторите – всички, които ви подготвяха за тези игри. Докторите и готвачите и всички, които подготвяха полигоните в пет страни, за да може всеки от вас да покаже максимално висок резултат, да представи своята страна, да покажете всичко, на което са способни въоръжените сили на вашите страни“, каза министърът.
Според Шойгу, победители в съревнованието са станали всички участници в игрите.

„Ние победихме, защото не се гледаме един друг през прицели, а очи в очи. Ни победихме, защото сядаме заедно на една маса по време на съревнованията и си споделяме грешките, казваме си един на друг хубави думи. Победихме, защото споделяме между нас всичко, което постигна за тази година всеки един от отборите ни“, подчерта Шойгу.

Армейските игри през 2017 година се проведоха на 22 полигона в Русия, Беларус, Азербайджан, Казахстан и Китай, а също така и в акваториите на Японско, Каспийско и Черно море, между 29 юли и 12 август. В игрите участваха отбори от 28 страни, Фокус

Тагове: ; ;