Следственият комитет на Русия заяви, че никакви признаци на въздействие през 2010 година върху самолета на президента на Полша Ту-154М на взривни вещества не са открити.
Официалният представител на СК на Русия Светлана Петренко коментира изявлението на полската правителствена подкомисия по разследване катастрофата с Ту-154М за това, че разрушенията на лявото крило на самолета носят следи от взрив.
«Абсолютно е непонятно, на какво се основават тези поредни изводи на полските експерти. При провеждането веднага след катастрофата на балистична и взривотехническа експертиза не бяха открити никакви признаци на въздействие върху самолета на взривни вещества», цитира  РИА Новости изявлението на Петренко.
Тя отбеляза още, че «и руските, и полските експерти още през 2011 година са стигали до еднозначен извод, че именно сблъскването с бреза е довело до началото на разрушаването на въздушния съд, никакви крушения на съда преди сблъскването с брезата не е имало».
Самолетът Ту-154 с президента на Полша Лех Качински на борда се разби на 10 април 2010 година при заход към кацане на летище Смоленск.
Всички намиращи се на борда 96 човека загинаха.

Тагове: ; ; ;