Ситуацията със сигурността в Афганистан се влошава все повече и повече. Това се отразява и на депортациите на мигрантите, чиито молби за убежище са отхвърлени от германските власти. Ефектът: в бъдеще само нарушителите и опасните лица от афганистански произход ще бъдат връщани в родината им, пише националният ежедневник Die Zeit.
В спора за депортирането на отхвърлените кандидати за убежище в Афганистан, Министерството на вътрешните работи и външнополитическото ведомство в Берлин се договориха да продължат връщането на афганистански граждани само при изключителни случаи. Въз основа на нова оценка на сигурността само нарушителите и опасни лица ще бъдат депортирани, бе информацията, разпространена от редакционната мрежа в Германия.
Германското правителство официално потвърди, че депортирането е ограничено значително след нападението в близост до дипломатическото представителство на ФРГ в Кабул през месец май тази година.
Депортации в Афганистан са спорни, тъй като конфликтът между правителството и талибаните отново се ожесточи. Ситуацията със сигурността се счита за по-лоша от всякога в периода след намесата на САЩ в страната вследствие на терористичните атентати от 11 септември 2001 г., Фокус

Тагове: ;