Дипломатическото представителство на ФРГ в Прищина препоръча на косовските власти да създадат нови институции колкото е възможно по-скоро, тъй като няма време за губене, пише вестник Gazeta Express.
Пресслужбата на посолството разпространи изявление, в което посъветва политическите партии да изразходват повече енергия в конструктивни и приемливи компромиси, отколкото във фокусирането върху клеветнически изказвания срещу съответните си политически опоненти.
„Косово е изправено пред много спешни предизвикателства и посрещането на тези предизвикателства изисква функциониращо правителство. Надяваме се, че институциите скоро ще бъдат създадени, защото Косово няма време за губене», се посочва в отговора на германското посолство в Прищина, изпратено до вестник „Телеграф“.
Според германското посолство в парламентарната демокрация избраните представители трябва да бъдат държани отговорни пред своите избиратели и да реализират резултатите от изборите в конструктивно парламентарно мнозинство. «Това изисква компромиси в името на страната и нейните граждани. Много спешни предизвикателства, като например икономическото развитие, заетостта или реформите в здравеопазването, оказват пряко въздействие върху ежедневния живот на гражданите на Косово. Важно е избраните представители да зачетат доверието, дадено от техните избиратели, и скоро да създадат правителство, за да отговорят на всички тези предизвикателства», е мнението на германските дипломати в Прищина, Фокус

Тагове: ; ; ;