“Този път постът на Тръмп в Туитър е правдив: отношенията между САЩ и Русия всъщност са на “най-ниското си ниво”, поне в това, което се отнася за постсъветската ера, се казва в редакционната статия на британското издание Independent.

Един от малкото плюсове, обещани от президента Тръмп – затоплянето на отношенията с Владимир Путин и свалянето на заплахата от взаимно гарантирано унищожение на планетата Земя – се изпари”.

Изданието счита за “напълно възможно или дори напълно вероятно, че руските власти имат свой коз за Доналд Тръмп, който може да го изгони от Белия дом по-бързо, отколкото някой сега си мисли.

По такъв начин САЩ ще могат напълно да се окажат в странно положение, при което Кремъл както постави своя кандидат в Белия дом, така след това е ще свали от длъжност”, пише изданието.

“Президентът Тръмп изглежда хвалещо се подобие на Гъливер, който бе омотан в мрежата на лилипутските фигури в Конгреса, върху когото драскат джуджетата от централните СМИ, и който твърде вероятно не е в състояние да се измъкне от проблемите, защото руснаците имат за него дискредитиращи материали”, се казва в статията.

“Независимо от това, че причината, поради която Тръмп се оказа в слабо и хаотично положение, това напълно зависи от неговата собствена незряла личност и липсата на здрав радум, твърди редакцията.

Русаците това го усетиха отдавна: сега постепенно мащабът на това, което те направиха, вероятно достига до републиканците и американския народ.

По ирония на съдбата, както и при тях, така и при руснаците, може би има общ интерес за края на безумието на президента Тръмп, докато той не е причинил нова вреда.

Може ли президентът Пенс всъщност да бъде още по-лош вариант?”, пише в статията.

Петя Паликрушева-Иванова за News Front

Тагове: ; ; ; ;