Трудовите мигранти от страните от ЕС на възраст до 30 години могат да получат 2-годишни британски визи, които да им дадат възможност да живеят и работят във Великобритания след излизането й от ЕС. Това в събота съобщи вестник  The Daily Telegraph.

По данни на изданието, правителството е възложило на Консултативния комитет по въпросите за миграцията да разгледа икономическите загуби и плюсове на миграцията от ЕС и да проучи възможността да се въведе граничен контрол.

По такъв начин експертите са стигнали до извода, че Великобритания може да приложи подхода, който използва Нова Зеландия, Австралия и Канада, които предоставят специален статус на мигрантите на възраст от 18 до 30 години.

«Има маса причини за това:  младите мигранти имат пред себе си по-продължителен трудов живот, затова те имат по-голям шанс да внесат положителен принос в икономиката, те се асимилират по-успешно», се казва в доклана на комитета.

Референдумът по въпроса за членството на Великобритания в ЕС се състоя на 23 юни миналата година.

Победа с резултат 51,9% срещу 48,1% удържаха привържениците на Брекзита.

Премиерът на Обединеното Кралство Тереза Мей на 29 март официално уведоми Брюксел за старта на 2-годишната процедура по излизането от общността, което трябва да завърши  към края на март 2019 година.

Петя Паликрушева за News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;