Икономически данни, публикувани от Китайските провинции, за първото полугодие на 2017 г., са показали, че икономическата реструктуризация в Китай дава плодове и води до стабилен и качествен растеж.
Китайската икономика е продължила стабилния си растеж през първото полугодие, като БВП е пораснал с 6,9% на годишна база, до около 5,6 трилиона долара, според данни от Националното статистическо бюро на страната.
В разбивка на общите числа, провинциите, автономните региони и градовете, публикуваха свои собствени регионални икономически данни.
Аналитици заявиха, че данните говорят за новооткрита жизненост на регионалните икономики, освободени, чрез реструктуризацията на икономиката, която налага растеж ориентиран към потребление и иновации. Това трябва да извади от употреба остарели отрасли и да намали корпоративните разходи, както и да намали задлъжнялостта на икономиката.
„Всички знаем, че китайската икономика има L-образна форма на растеж. Много хора питат, кога ще свърши пропадането. Ако погледнем икономическите данни и тяхната конотация, ще видим, че тя вече е влязла в хоризонтална фаза и се обръща към стабилен растеж“, заяви Яо Джинюан, изследовател в Службата на съветниците на Държавния съвет на Китай/Фокус

Тагове: ; ; ;