Партия в Германия призовава за по-твърда политика към Турция

Партия в Германия призовава за по-твърда политика към ТурцияЛидерът на Свободната демократическа партия(СвДП) на Германия Кристиан Линднер призова германското правителство да провежда по-твърда политика по отношение на Турция и в частност за издаването на визи и доставката на оръжия, предаде ТАСС.
„Не може да има никакво отпускане по визовите въпроси“, заяви Линднер в интервю за германска медия,“Освен това, всички доставки на въоръжение трябва да бъдат замразени“, добави той.
Той счита, че германското правителство се е бавило твърде дълго, за да реагира на действията на Анкара. „Трябваше много отдавна да прекратим политиката на умиротворение. Преговорите за приемане на Турция в ЕС, трябва да бъдат незабавно прекратени.“, подчерта Линднер. Според него процеса за присъединяване на страната към ЕС „повече напомня на зомби“.
Последното изостряне на отношенията между Берлин и Анкара стана в резултат от задържането на шестима активисти, сред които се оказа немецът Петер Щойдтнер. Те бяха обвинени, че са съдействали на дейността на терористически групировки. На 20 юли Министърът на външните работи на Германия Зигмар Габриел заяви, че страната му ще преразгледа политиката си по отношение на Турция, включително и в икономическата сфера/Фокус

Коментари:

Зареждане ...