В община Струмица днес, на 4 август, ще се проведе съвместно учение на армиите на Македония и САЩ. В периода от 18 до 20 часа пред щаба на армията на обществото ще бъде представено военното оборудване на инженерния отряд на сухопътните сили на армията на САЩ и на инженерен батальон от Първа механизирана пехотна бригада на македонската армия, както и на членове на други подразделения на македонската армия за оказване на логистична подкрепа, предаде македонската медия „Сител“.
В тази обща тренировка двете армии ще използват оборудване, която се състои от военни превозни средства, лично оръжие, медицинско и защитно оборудване, както и оборудване за откриване на взривни устройства. Освен представянето на оборудването, в частта на взаимодействие с местното население ще се проведе и фитнес сесия и детски конкурс — пътека с препятствия.
Целта на общото учение е укрепването на доверието и двустранното сътрудничество между армията на Република Македония и Въоръжените сили на САЩ, подобряване на стандартите на въоръжените сили на Македония за членство в НАТО и демонстрация на въоръжените сили на двете армии за помощ и подкрепа на гражданското общество“ пише в писмено изявление на община Струмица/Фокус

Тагове: ; ;