Бежанецът, който нападна с нож хората в немския Хамбург, е симпатизирал на “Ислямска държава”, съобщава немският таблоид Bild.

В резултат на нападението беше убит един човек, още осем бяха ранени.

Следователите, както се казва в материала, са открили в шкафчето в неговата стая в общежитието за бежанци знаме на ИДИЛ с размер 10х15 см, сложено на вътрешната страна на вратата. Нещо повече, случилото се “се вписва в концепцията, която ИДИЛ агресивно пропагандира в интернет и месинджърите, а именно – призовава привържениците си да нападат неверниците и да се “сбогуват” с тях с помощта на “примитивни средства” от рода на ножове”.

Намереното знаме на ИДИЛ лансира на първо място версията, че “нападението е било терористичен акт, а не действие на психически ненормален човек”.

Самият 26 годишен Ахмед А. сам нарича себе си “терорист” в полицейския участък.

Палестинецът, който след отказа да получи убежище бе заплашен от депортация, по време на изминалия петък нападна хора в супермаркет в Хамбург, въоръжен са 20-сантиметров кухненски нож, който той измъкнал в магазина от опаковката.

По-рано той вече бил известен на немските власти като ислямист, но го квалифицирали като човек, който не представлявала опасност, добавя Bild.

Петя Иванова за News Front

Тагове: ; ; ; ;