Високопоставени съветници на президента на САЩ Доналд Тръмп подготвят редица санкционни мерки по отношение на Китай. Това съобщиха двама чиновници от американската администрация, чиито имена не се назовават, съобщи вестник Politico.

Според техни данни, мерки, разработвани в Белия дом, могат да включват в себе си ограничения в областта на търговията, а също други икономически санкции.

“Двамата чиновници от администрацията съобщиха за изданието, че висшите съветници на президента Доналд Тръмп подготвят в кулоарите съвещания с тях, за да се разработят пакет от икономически мерки, насочени за наказание на Китай”, пише изданието.

Източниците съобщават, че обсъжданията, станали факт през почивните дни, са продължили и в понеделник, а окончателното решение ще бъде прието тази седмица.

“Но тези представители казаха, че на този етап е твърде рано да се говори за това, какво ще бъде решението на президента”, отбелязва изданието.

Представиятелят на Белия дом не отговори на въпросите на изданието.

Тръмп неедократно подлага на критика Китай за “неговото бездейсвие” по отношение на КНДР-

В събота той отново заяви за своето “разочарование” от Пекин.

“Нашите американски предишни глупави лидери позволиха на китайците да спечелят стотици милиарди долари за година от двустранната търговия. Но китайските ръководители не правят нищо за нас със Северна Корея, само говорят.

Ние повече няма да позволим това да продължава.

Китай лесно може да реши този проблем”, написа ръководителят на вашингтонската администрация в своя Туитър.

Петя Иванова за News Front

Тагове: ; ;